DIN LEVERANTÖR AV KOMPONENTER

Check Point Group erbjuder både komponenter och kvalitetssäkrade system producerade i Asien. Tack vare vår väletablerade verksamhet och genomarbetade processer erbjuder vi även individuella komponenter för de som redan köper in från eller producerar i Asien. Vi är specialiserade inom ett flertal affärsområden och särskilt inom produktion av komplexa lösningar.

Nedan finner Du vårt nuvarande produktutbud,
men vi utvärderar ständigt nya produktområden.

Kontakta oss gärna för ett möte om vad vi kan erbjuda just ert företag!

KULLAGER OCH LÖPVAGNAR

Våra kinesiska enheter är lokaliserade i staden Cixi – ”The Kingdom of Bearings” där vi har varit verksamma sedan 1995. Det innebär att vi befinner oss mitt i centrum för produktionen av kullager och kullagerrelaterade produkter i storvolym. Utöver de bästa underleverantörerna i Asien har vi vår egen produktionsenhet på plats. Vi optimerar lösningarna för kund antingen genom att kundanpassa enskilda komponenter och kullager eller montera kompletta löp- eller rullsystem för global distribution. Det första kvalitetscentret för kullager byggde vi upp redan 2001 och idag har vi utvecklat ett center som verifierar alla våra olika komponenter och system.

Läs mer om Kullager och Löpvagnar

LÅS OCH BESLAG

Vi har lång erfarenhet av att tillverka kvalitetssäkrade enkla och mer komplexa lås och beslag. Tillsammans med kunden hittar vi kundanpassade lösningar som kan kombineras med fler detaljer för att få kostnadseffektiv och
kvalitetssäkrad slutprodukt.

Vårt kvalitetscenter finns nära våra tillverkare vilket gör att vi får en
effektiv logistik och kvalitetssäkring av process och produkt.

Läs mer om Lås och Beslag

ELKOMPONENTER OCH KABLAGE

För industriella elektriska komponenter och kablage har vi en stark position att säkra våra kunders behov. Med hög kvalitet och UL-godkända produkter direkt från tillverkare har Check Point Group möjlighet att skapa en kostnadseffektiv sourcing och logistik. Med kvalitetscenter och montage i Cixi är vi mitt i hjärtat av kablageproduktionen. Kundspecifik kablagetillverkning, montering och märkning.

Läs mer om Elektronik 

MOTORER OCH TRANSMISSION

Motorer och transmissioner för industriella applikationer där optimering är nyckeln till en kostnadseffektiv totallösning skapar vi på Check Point Group. Volymproduktion av motorer transmissioner sker i olika tillverkningsenheter – Experter på respektive område och tillsammans skapar det en totallösning som är både optimerad i teknik och kostnadseffektivitet.

På vårt kvalitetskontrollcenter testar vi sedan lösningarna i dynamometer för att utvärdera för utveckling och produktion.

Läs mer om Motorsystem

FLÄKTAR OCH KYLFLÄNSAR

För industriella applikationer när behovet av en effektiv kylfläns finns tar vi fram lösningar från grunden. Det är kallformat och extruderad aluminium, alltid optimerat via simuleringar och utvecklas i samarbete med tillverkningsenheternas produktion och bearbetning. För aktiv kylning väljer vi fläktproducenter med lokal produktion och UL-godkända produkter som har effektiv volymproduktion.

DRIVERS OCH PCB

Spänningsaggregat och drivenheter utvecklas och tillverkas i närområdet till Cixi. Kombinationen av rätt drivenheter baserat på marknadens krav gör vi i kombination med utvecklingen av PCB för LED och UV-Led. Att kunna optimera verkningsgraden i systemet, välja rätt substrat, chip & linser gör att våra lösningar för drivenheter blir optimerade och kostnadseffektiva. 

Läs mer om Optoelektronik

GJUTNA OCH SINTRADE PRODUKTER

Vi erbjuder gjutna och sintrade produktioner från Cixi där vi har vår kinesiska verksamhet beläget mitt i ”The golden triangle”. Det är ett industrikluster som binder ihop Shanghai, Hangzhou och Ningbo. Det påstås att detta område representerar upp mot 20% av Kinas BNP vilket innebär att i stort sett all form av produktion finns inom vårt närområde. När det gäller gjutning använder vi oss idag av både vax- och formgjutning av främst stål, aluminium och Zamak. På sintersidan använder vi främst Höganäspulver och har möjligheter i dagsläget att sintra upp till 10ton/cm².

STANSADE OCH
MASKINBEARBETADE PRODUKTER

Med framväxten av en stor specialiserad industrialisering i området har självklart en mycket stor bredd på basindustri följt med. Stansning och maskinbearbetning har således vuxit fram med både stor bredd och djup. Med vår närvaro hittar vi precis de underleverantörer vi behöver för varje enskild komponent oavsett om det är behov av enklare excenterpressar, behov av laserskurna detaljer eller microkomponenter i högprecision.

PROTOTYPER OCH SIMULERINGAR

Användandet av 3D-printning har exploderat även i Kina där mycket stora detaljer och slutprodukter idag produceras med denna teknik. Idag använder vi 3D-printning i plast och aluminium främst för att verifiera design. Det är snabbt och kostnadseffektivt och ger snabbare projekttider och säkrare resultat av senare utfallsprover från verktyg. Vårt kvalitetscenter utvecklas fortlöpande och vi genomför idag egna simulering både avseende mekaniska belastningar till simuleringar av kylning, elektrisk påverkan och ljusflöde.

sv_SESwedish
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Read our Privacy Policy for more info.